Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ελάτε να φτιάξουμε το πάρκο μας «Άρης Βελουχιώτης»
( Έλλης, Βαλτετσίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης)

Οι κάτοικοι της γειτονιάς του πάρκου μας σταματήσαμε, στις 15-10-2010 (για τρίτη φορά), την εισβολή εκσκαφέα εκ μέρους της δημοτικής αρχής, προκειμένου να το διασώσουμε από κάθε είδους βίαιες παρεμβάσεις του Δήμου που δεν
ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.

Το πάρκο μας χρήζει βελτιώσεων ώστε να αποτελεί χώρο επικοινωνίας, δημιουργίας και παιχνιδιού για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες και συνάμα να είναι χώρος λειτουργικός και φιλικός τόσο προς εμάς όσο και προς το περιβάλλον, αποτελώντας μια μικρή περιβαλλοντική και κοινωνική «όαση»
στην «έρημο» της τσιμεντούπολης.

Η ανάπλαση που σχεδιάζει η δημοτική αρχή προβλέπει εκσκαφές, διαπλατύνσεις, πλακοστρώσεις, σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας που εκδόθηκε στις 12/08/2010 (μέσα στο Δεκαπενταύγουστο...Τυχαίο; Δε νομίζουμε!) που τροποποιεί την προηγούμενη απόφαση η οποία δεν επέτρεπε
καμία πλακόστρωση και καμιά κοπή δέντρων.

Επίσης το σχέδιο της ανάπλασης που μας έδειξε η δημοτική αρχή, όταν σταματήσαμε τις εργασίες του εργολάβου στις 15/10/2010 (τρεις εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές), είναι το ίδιο με αυτό που προ διετίας είχε χαρακτηριστεί παράνομο από το Δασαρχείο. Η αντίφαση ανάμεσα στις εξαγγελίες και τις προεκλογικές υποσχέσεις σε σχέση με τις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι προφανής.

Σήμερα που οι δημόσιοι χώροι μειώνονται και αξιοποιούνται μόνο για εμπορική εκμετάλλευση (το αρχικό σχέδιο της δημοτικής αρχής προέβλεπε και δημιουργία αναψυκτηρίου), είναι επιτακτική η ανάγκη για την προστασία και την ανάδειξή τους. Το πάρκο μας ως δημόσιος χώρος απευθύνεται στους κατοίκους της Πετρούπολης. Τι πιο φυσικό και αυτονόητο λοιπόν η χρήση και η μορφή, που θα έχει, να διαμορφωθεί από εμάς.

Για αυτό σας καλούμε σε λαϊκή συνέλευση, στο θεατράκι του πάρκου «Άρης Βελουχιώτης», την Κυριακή 21/11/2010 και ώρα 10:30 για να συναποφασίσουμε πως θέλουμε το πάρκο μας.

Εκτός από τον καφέ σας, φέρτε προτάσεις και ιδέες για τη δημιουργία ενός χώρου δραστηριοτήτων και παιχνιδιού, ώστε τα παιδιά μας να παίζουν ελεύθερα, ακίνδυνα και δημιουργικά σε όλη την έκταση του πάρκου. Επίσης ιδέες σχετικά με το φωτισμό, το πράσινο και ό,τι άλλο νομίζετε, ώστε να συνδιαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για έναν ελκυστικό χώρο που θα μας καλεί να συνευρισκόμαστε, να επικοινωνούμε, να παίζουμε, να δημιουργούμε.

Λαϊκή Συνέλευση Πάρκου «Άρης Βελουχιώτης»

1 σχόλιο: